jurat segon premi marti gasull

El jurat

Jaume Cabré i Fabré (Barcelona, 1947). Escriptor. Ha compaginat la tasca literària, l'ensenyament i l'elaboració de guions de sèries televisives i projectes cinematogràfics. És autor d'obres àmpliament reconegudes com Les veus del Pamano (2004) i Jo confesso (2011). Amb una sòlida projecció exterior, la traducció dels seus llibres a altres llengües ha estat una constant. Entre els nombrosos guardons rebuts destaca el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2010) i la Creu de Sant Jordi. (2014).

Carles Torner i Pifarré (Barcelona, 1963). Escriptor català. Ha publicat poesia, assaig i narrativa. Secretari del PEN català i president del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del PEN internacional, va presidir la xarxa d'organitzacions internacionals que van promoure prop de la UNESCO la Declaració Universal de Drets Lingüístics entre el 1994 i el 2004. Des del 2014 és director executiu del PEN Internacional.

Carme Forcadell i Lluís (Xerta, 1955). Lingüista i activista. Llicenciada en Ciències de la comunicació i en Filosofia  i màster en Filologia Catalana a la UAB. Funcionària al Departament d'Ensenyament com a assessora en temes de llengua. Membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, ha estat liderant el procés de transició nacional com a presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Actualment és presidenta del Parlament de Catalunya.

Rosa Serrano i Llàcer (Paiporta, 1945). Mestra, escriptora i editora valenciana. Ha dirigit el segell editorial Tàndem durant més de dues dècades, especialitzant-se en el llibre infantil i il·lustrat, així com en la publicació de material didàctic, pel qual ha rebut diversos reconeixements. Àmpliament vinculada al món cultural, també ha estat al capdavant de l'Associació d'Editors del País Valencià.

Jordi Manent i Tomàs (Barcelona, 1977). Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Va ser membre de la Plataforma per la Llengua des del 1994 fins el 2012. Ha treballat al Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra. Ha publicat alguns assaigs i biografies històriques. Ha treballat com a dinamitzador lingüístic i actualment és Director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

Bernat Gasull i Roig (Barcelona, 1971). És de formació biòleg i gestor ambiental i del territori. Fou membre fundador de la Plataforma per la Llengua i hi fa feina des del 2002 en els àmbits d’ús i promoció de la llengua catalana a l’empresa i al consum, a la toponímia, a les administracions públiques i en el reconeixement de la llengua, especialment pel que fa als usos oficials.

Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). Metge especialista en cirurgia maxil·lofacial. Treballa a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. Membre de la Plataforma per la Llengua des del 1997 i president de l'entitat des del 2002.

Isona Passola i Vidal (Barcelona, 1953) Productora, guionista i directora de cinema. Amb Massa d'Or Produccions, va produir Pa Negre (2010) i també ha estat directora dels documentals Cataluña-Espanya (2009) i L'endemà (2014). La seva tasca audiovisual li ha estat reconeguda amb el Premi d'Honor Lluís Carulla i la Creu de Sant Jordi. Actualment és presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català.