La Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català. Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació. Els èxits aconseguits ens han portat reconeixements com el Premi Nacional de Cultura 2008 a la Projecció Social de la Llengua Catalana, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Vols fer-te'n soci o sòcia?

Actualment som més de 12.000 persones que treballem per promoure la llengua catalana. Així, comptem amb nuclis territorials a Catalunya -al Baix Llobregat, al Maresme, al Vallès i a les Terres de Ponent- al País Valencià i a l'Alguer, i desenvolupem campanyes, també, a la resta de territoris de parla catalana.

La Plataforma per la Llengua està avalada, a més, per un consell consultiu constituït actualment per Salvador Cardús, Jordi Font, Josep Mª López Llaví, Isidor Marí, Fèlix Martí, Jordi Porta, Jordi Sànchez, Josep Mª Terricabras, Miquel Sellarès, Vicenç Villatoro, Isabel-Clara Simó, Miquel Strubell, Patrícia Gabancho i Abelard Saragossà i del qual en van formar part els desapareguts Francesc Ferrer i Gironès, Joan Triadú i Albert Manent.

Si voleu més informació sobre la Plataforma per la Llengua, podeu descarregar-vos la nostra presentació:

el català, llengua comuna