jurat premi marti gasull

El jurat

Jaume Cabré i Fabré (Barcelona, 1947). Escriptor. Ha compaginat la tasca literària, l'ensenyament i l'elaboració de guions de sèries televisives i projectes cinematogràfics. És autor d'obres àmpliament reconegudes com Les veus del Pamano (2004) i Jo confesso (2011). Amb una sòlida projecció exterior, la traducció dels seus llibres a altres llengües ha estat una constant. Entre els nombrosos guardons rebuts destaca el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2010) i la Creu de Sant Jordi. (2014).

Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). Metge especialista en cirurgia maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat, és professor associat a la Facultat de Medicina de la UAB. Membre de la Plataforma per la Llengua des del 1997 i president de l'entitat des del 2002.

Carme Forcadell i Lluís (Xerta, 1955). Lingüista i activista. Llicenciada en Ciències de la comunicació i en Filosofia  i màster en Filologia Catalana a la UAB. Funcionària al Departament d'Ensenyament com a assessora en temes de llengua. Ex membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, ha estat liderant el procés de transició nacional com a presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Ha estat presidenta del Parlament de Catalunya.

Jordi Manent i Tomàs (Barcelona, 1977).Va ser membre de la junta executiva de la Plataforma per la Llengua des del 1994 fins el 2012. Ha treballat al Servei de Política Lingüística del Govern d'Andorra. Ha publicat alguns assaigs i biografies històriques. Ha treballat com a dinamitzador lingüístic i ha estat Director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

Isona Passola i Vidal (Barcelona, 1953) Productora, guionista i directora de cinema. Amb Massa d'Or Produccions, va produir Pa Negre (2010) i també ha estat directora dels documentals Cataluña-Espanya (2009) i L'endemà (2014). La seva tasca audiovisual li ha estat reconeguda amb el Premi d'Honor Lluís Carulla i la Creu de Sant Jordi. Actualment és presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català.

Joan Maria Pou (Barcelona, 1974). Periodista esportiu. Vinculat a RAC1, ha presentat programes com Primer Toc i Tu diràs. Aquesta temporada, a més de fer-hi les retransmissions del Barça, també hi dirigeix el programa d'actualitat No ho se. La seva passió pel Barça es pot resseguir a Avui patirem (Ara llibres, 2014).

Pilar Roig i Revilla (Barcelona, 1946). Mare de Martí Gasull i Roig, va dedicar la seva vida professional al sector editorial i de l'art durant més de 40 anys. És una apassionada de la muntanya i es declara enamorada de Catalunya, el seu país. Des de l'any 2011 col·labora com a voluntària a la Plataforma per la Llengua.

Rosanna Cantavella (Vila-real, 1957). Filòloga. Catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, és especialista en literatura medieval i humanitats digitals. És també membre vitalici de Clare Hall, Universitat de Cambridge, on realitza estades d'investigació periòdiques. Membre de diverses associacions acadèmiques, ha publicat estudis especialitzats al voltant d'Isabel de Villena, Jaume Roig i Ausiàs March, entre d'altres. 

Xevi Xirgo i Teixidor (Cassà de la Selva, 1964). Periodista. Vinculat durant una dècada i mitja al diari El Punt, on va dirigir l'edició gironina, i professor de la Universitat de Girona (UdG), també ha estat al capdavant de la revista Presència. Des del 2010 és el director d'ElPuntAvui.